0 Ft
0 db

 

Babaágy - amit nem nélkülözhet egyetlen baba sem!

 

Egy újszülött az első hónapokat gyakorlatilag alvással és evéssel tölti.
Vagyis babaágyra mindenképpen szükség lesz.

 

Használt vagy új babaágy?

 

Gyártóként értelemszerűen új babaágy vásárlását javasoljuk, és ennek nem csak üzleti okai vannak. Egy új babaágy garantáltan higiénikus, masszív, ha probléma keletkezik, jó eséllyel kapható hozzá alkatrész. Az új babaágyak nem csak az aktuális trendeket követik, de a legkorszerűbb megoldásokat is képviselik.
Ma már magától értetődő, hogy egy babaágy fekvőfelülete 3 magasságban állítható. Amíg az újszülött alszik benne, többnyire pólyában, addig a legfelső, majd ahogy növekszik és végül feláll a baba, egyre mélyebbre majd a legalsó állásba kerül a fekvőfelület.

 

 

Kisebb vagy nagyobb babaágyat?

 

Kétféle babaágy méret terjedt el: a 120*60 cm-es fekvőfelületű és a 140*70 cm-es.
Kicsinek tűnik a különbség, pedig nem az. 

 

 

A kisebb ágyban 2 éves kor felett már nem fogja jól érezni magát a kicsi. A nagyobb ágy egy-másfél évvel tovább használható, vagyis 3-4 éves koráig megfelelő fekhelyet biztosít a gyereknek. A nagyobb ágy nem csak 36 %-kal nagyobb területet jelent, hanem nagyobb változatosságot, átalakíthatóságot is. A 140*70 cm-es ágyak oldalrácsaiból pár darab pálca kivehető, így könnyebb a gyerekhez hozzáférni, ha éjszaka be kell takarni, vagy a cumit visszatenni a szájába. Eek az ágyak könnyűszerrel átalakíthatók ágyneműtartóssá, akár egy utólag beszerzett ágyneműtartóval. A kisebb, 120-as ágyakra ez ritkán jellemző. (A Faktum kínálatában található 120-as ágyakba utólag nem szerelhető ágyneműtartó). Egy ágyneműtartó jelentősége az első 8-9 hónap elteltével nyilvánvalóvá válik. A szezonális ágyneműkollekciót ugyan is tárolni kell valahol. A nagyobb ágy mellett szól, hogy amikor a gyerek már önállóan jár "folyóügyeit" intézni éjszaka, addigra a rácsok leszerelésével - és az ágyvégek egyszerű variálásával - miniheverő alakítható ki belőlük.

 

Kivehető pálcák a baba könnyű eléréséhez   A 140-es babaágy később heverővé alakítható

                

Egy ágy, és más semmi?

 

Koránt sem.
Jó, ha az újszülött babakelengyéje, az ápolási kellékek, pelenkák az anyuka keze ügyébe esnek. Ezeket nem csak azért praktikus a babaágy környezetében elhelyezni, hogy akár éjszaka, "csukott szemmel" is megtalálja őket, hanem azért is, mert a babaholmikat célszerű a család többi tagjának a ruháitól,  használati tárgyaitól szeparáltan tárolni. Kell tehát egy kis szekrény a ruhácskák és egyéb finom holmik tárolására. Ezen a szekrénykén praktikusan kialakítható egy pelenkázó felület - úgy is hívjuk ezeket a szekrényeket, hogy "pelenkázó komód" - amit egy pelenkázó toldalék beszerzésével már is megoldottunk.  Megfontolandó egy falra szerelhető kis polcocska is, amin a magasabbra helyezendő dolgokat - hintőpor, kenőcsök, olajak, fültisztítópálcák - tároljuk. 

Babaágy, pelenkázó komód, pelenkázó toldalék és falipolc.

Ha ennyi bútorelemet megvásárol az újszülött érkezésére, biztos, hogy megvan a szükséges és elégséges bútorkollekció a kis élet harmonikus elindításához. A többi bútordarab meg ráér 1-2 év múlva. Mert hogy szükség lesz további tárolókra abban biztos lehet!

 

Egy célszerű Mókus cseresznye mini-szett: babaágy, pelenkázó komód, pelenkázó toldalék és falipolc

 

Látják azt a kihasználatlan részt a képen, a pelenkázó toldalék alatt? Na, oda épp befér két oldalról egy-egy nyitott tárolópolc. Nyitott tárolópolccal igazi szuperpraktikus rendszert építünk ki, nincs az a babakellék, amire az első fél év során szükség lelehet és el ne férne bennük.

 

 

Esetleg egy kombi ágy?

 

A kombi ágyak kultúráját a Faktum teremtette meg Magyarországon.
Mit jelent az, hogy "kombi"? 
A kombi egy többfunkciós, egybe épített bútor, úgy is szoktuk mondani: mini-babaszoba - 2 négyzetméteren.
Bár első látásra robusztusnak tűnik, mégis kisebb lakások babaszobájába javasoljuk.
Egy kombi bútor a gyermek növekedésével sokoldalúan szétszedhető, heverővé, kisszekrénnyé vagy akár íróasztallá alakítható. Mint például ez a Makaó Kombi:

 

 

(Figyelem! Különböző kombi ágyak különböző elemekre szerelhetők szét!)

 

 

>>  Babáknak