fbpxTop 5 trendi szín a babaszobában

Amikor megjelenik a várva várt két csík azon a bizonyos teszten, a mérhetetlen öröm és aggódás mellett bizony sok anyuka már a babaszobát tervezi. A babaszoba hangulatát és a bútorokat nagyban meghatározza a szülők által megálmodott színvilág, így soron következő blogbejegyzésünkben összeszedtük a jelenlegi legdivatosabb színeket a babaszobában.

Kék – A fiús anyukák örök kedvence, ezúttal kicsit másként

A kisfiús szülők egyik klasszikus kedvence a kék. Manapság a babakék szín népszerűsége leáldozóban van, hiszen az utóbbi időben egyre többen inkább az erőteljesebb színek felé fordultak. Emiatt az egyik nagy kedvenc lett a tengerkék a családok körében, amely dinamikus és erőt sugároz, továbbá ezen szín mellett döntve a kiegészítőket cserélve hosszú éveken keresztül érezheti otthonosan magát gyermekünk. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a kék szín jó hatással van a baba fejlődésére, valamint nyugtató hatású is.

Púder– Az igazi hercegnői babavilág modern köntösben

A fiús anyukák mellett a lányos anyukákra is gondoltunk. A lányos babaszoba egyik közkedvelt színe a rózsaszín, napjainkban azonban már a púderes változata az igazán közkedvelt.

Ennek egyik oka, hogy a mai anyukák már hosszútávra terveznek, és jól tudják, hogy a kezdeti időszak után valami nyugtatóbb, hosszabb távon is divatos színt szeretnének viszontlátni kislányuk szobájában. Ez a szín kellően domináns ahhoz, hogy ne kelljen sok egyéb színt bevinni a babszobába, azonban a gyerek életkorával növekvő játéktengerben sem lesz zavaró.

Világos napsárga– Az uniszex babaszobák jolly jokere

Sokszor találkozunk azzal, hogy a szülők több gyermeket terveznek és nem szeretnék, hogy a következő gyermeknél – ha esetleg nem azonos nemű lesz az elsőszülöttel – újra kelljen festeni és gondolni a teljes szobát. Ezen „probléma” esetén szoktuk javasolni az uniszex színek használatát. Erre az egyik legjobb szín a világos napsárga, amely 2021-ben a Pantone Intézet választása alapján az év színe lett – a nyugtató szürke mellett. A ragyogó és vidám szín a nap energiáiként hat a szobára, így biztosak lehetünk benne, hogy kisbabánk is otthonosan és jókedvűen érzi majd magát benne.

Szürke – Ami bármivel jól kombinálható

Ahogyan fentebb is említettük, a Pantone az idei évben a napsárga mellett még egy színt jelölt meg az év színeként. Ez a szín a nyugtató szürke elnevezést kapta, amely egyik legnagyobb előnye, hogy fejleszti a babák érzelmi és gondolati világát. Meleg színnel kombinálva – akár a korábban ismertetett napsárgával – átgondoltságot sugall.

Fekete – A minimalista stílust kedvelő szülők kedvence

A trendi babaszoba színek listájának végére került szín igen megosztó még a mai szülők szemében is. A fekete szín ugyanis Magyarországon még mindig negatív kicsengéssel bír, azonban kutatások is bizonyítják, hogy a kisbabák fejlődésére a fekete-fehér színes képek, mintázatok bírnak a legjobb hatással. A babák 2-3 hónapos korukig ugyanis fel sem figyelnek a feketétől és fehértől eltérő színekre, emellett a fekete-fehér mintákon a felnőttek szeme is szívesen megpihen. Szerintünk igazán egyedi az ilyen babaszoba, így a vagány, trendi szülők egyik kedvence lehet.

A fentiek csak a jelenlegi trendeket írják le, a lényeg, hogy a babaszoba színe számotokra is harmóniát sugározzon és jól érezzétek magatokat benne, hiszen garantáljuk, hogy a baba születése után ez lesz az a szoba, ahol a legtöbb időt eltöltitek majd a lakásban 🙂

Bízunk benne, hogy a fentiek segítségével sikerült lefestenünk, hogy melyek a trendi színek napjaink babaszobáiban. Ne feledjétek, egy jól megválasztott színhez, megfelelő minőségű bútorok is kellenek, amelyet webshopunkban és üzleteinkben egyaránt megtaláltok.

Amennyiben tetszett bejegyzésünk, oszd meg kisbabát váró barátaiddal és kövess minket Facebookon további érdekes tartalmakért.

“Top 5 trendi szín a babaszobában” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

0