fbpxTökéletes karácsonyi ajándékok kisbabáknak

Az első kisbabás karácsony meghatározó a családok életében. Sok szülő azonban tanácstalan, hogy mi az, amit egy kisbabának adhat, hiszen egy újszülött még nem igazán fogja fel az ünnepet és a játékoknak sem feltétlen tud még örülni. Jelen blogbejegyzésünkben adunk néhány tippet, amely megkönnyíti, hogy mi az, ami praktikus és hosszú távon jó ajándék lehet egy kisbabának.

1.    Fejlesztő játékok

A nagyszülők és a barátok általában a cuki ajándékokat hozzák a gyermekeknek, ezért – főleg az első időszakban – jó, ha néhány fejlesztő játékot veszel gyermeked számára, vagy írsz fel a többiek listájára. A fejlesztő játékok kor szerinti besorolást kapnak, így könnyedén kiválaszthatod, hogy melyik való kisbabádnak.

Az sem baj, ha ilyenkor előre gondolkozol, és egy picit idősebbeknek való játékot is veszel, hiszen a babák gyorsan nőnek és hihetetlen mértékben fejlődnek, így észre sem veszed, de már a következő korcsoportnak szánt játékokkal fog játszani gyermeked.

2.    Ruhák

Ahogyan korábban említettük egy kisbaba nagyon gyorsan nő és fejlődik. Ez nemcsak a szellemi fejlődésére igaz, de a méreteire is. Éppen ezért egy kisbabának néhány szép body, harisnya, vagy egy édes szett mindig jó választás. Ez esetben is érdemes 1 számmal nagyobbat venni, hiszen biztosan a rokonok is elhalmoznak majd néhány elbűvölő ruhácskával, így ha előre gondolkozol, akkor a következő méret kollekcióját könnyedén kipipálhatod.

Hidd el, egy kisbaba ruhatárát 2-3 havonta frissíteni jelentős kiadás, így érdemes kihasználni az ilyen ünnepeket. Később, amikor a gyerkőc már nagyobb, nem fogja értékelni a ruhákat, most azonban a fények, illatok és a meghittség érzése sokkal inkább elvarázsolja majd, mint egy sokadik kisautó vagy játékbaba.

3.    Játéktároló

Ha úgy gondolod, hogy valami hasznos, de hosszútávon használható dolgot szeretnél venni gyermekednek – esetleg a család szeretne besegíteni – érdemes arra az időszakra is gondolni, amikor már nem csak néhány kisebb fejlesztő játék lesz a babaszobában, hanem – a barátoknak és rokonoknak is köszönhetően – sok-sok kisautó, játékbaba, kirakó, társasjáték és könyv.

Ha úgy látod, előre gondolkoznál, és szívesen elkerülnéd a káosz és a rendetlenség érzését, akkor a játéktároló az egyik legjobb választás. A Faktum kínálatában minden bútorcsaládhoz találsz megfelelő játéktárolót, így biztosan illeszkedni fog a babaszoba stílusához és a többi bútorhoz. A legtöbb Faktum játéktároló félmagas, így akár tetőtéri lakásokba is könnyedén elfér.

Nézz szét kínálatunkban és találd meg a számotokra megfelelő játéktárolót.

Bízunk benne, hogy blogbejegyzésünk segítségével sikerült néhány tippet adni valóban hasznos karácsonyi ajándékra kisbabád első karácsonyára.

Amennyiben tetszett bejegyzésünk oszd meg kisbabás barátaiddal és kövess minket Facebookon további érdekes tartalmakért.

0