fbpxSzilveszter babával

Közeledik az év utolsó napja, ennek fényében pedig sokan már a Szilvesztert tervezgetik. Amennyiben kisbaba van a családban ez az ünnep is kicsit más lesz, mint az eddigiek. Sokan csendesen, újdonsült családként otthon töltik, mások azonban vágynak a társaságra, így kisbabával is igyekeznek hagyományokhoz illően, kicsit bulisabban ünnepelni a Szilvesztert. Adunk néhány tippet, aminek segítségével Ti is könnyedén meg tudjátok tervezni a számotokra ideális Szilveszter éjjelt.

1.    Hármasban otthon

Amikor szóba kerül a szilveszter babával, sokan úgy gondolják, hogy a legjobb választás, ha otthon maradnak és a babát nem mozdítják ki a napi rutinból (már, ha kialakult Szilveszterre). Ilyenkor a baba fektetése után a szülők filmeznek, pihennek és éjfélt követően egy koccintás után ágyba bújnak, hiszen a kisbaba sajnos nem tudja, hogy másnap nyugodtan alhat tovább, neki az újév első napja is csak egy szokásos nap lesz.

2.    Ünneplés babás családokkal

Ha társaságra vágytok, akkor érdemes összefogni néhány babás családdal és az egyik családnál egy apró összejövetelt szervezni.

Ez jó döntés lehet, hiszen szülőként tudtok beszélgetni más, hasonló szituációban lévő szülővel, új ingerek érnek Titeket is, és az ünnepi hangulat is jobban adja majd magát. A gyerekeket érdemes azért időben lefektetni a lakás egy csendesebb pontján, például a babaszobában.

Természetesen nem kell, hogy az összejövetel zajos vagy sokáig tartó legyen, de néhány óra társaságban töltött idő, garantáltan feltölt titeket és kisbabátokat is, valamint a szilveszter babával is emlékezetes lesz.

3.    Nagyszülők bevonása – Szülők kimozdulása

Ha már nem icipici a baba vagy a bátrabb szülők táborába tartoztok, akkor érdemes elgondolkozni, hogy a nagyszülőket is bevonjátok a babás Szilveszterbe.

Érdemes a kimozdulást a baba fektetése utánra tervezni, így a nagyszülőknek „csak” készenlétben kell állnia az első ébredésre. Jó, ha nem mentek messzire, de a barátokhoz vagy a közeli étterembe nyugodtan elmehettek, hiszen kisbabátok a legjobb kezekben lesz, a saját babaágyában és fel sem fog neki tűnni, hogy nem vagytok otthon.

Ha anyatejesen táplálod gyermeked érdemes az első etetésre hazamenni, ezzel is segítve a nagyszülőket. Utána nyugodtan vissza tudsz menni az összejövetelre, vagy ha inkább pihennél és készülnél már a másnapra, akkor le tudsz feküdni. Néhány óra baba nélkül töltött idő minden szülőnek jár, hiszen feltölti, kikapcsolja.

Higgyétek el, nem lesztek rossz szülők, ha kicsit kimozdultok, és a nagyszülők is örülni fognak, ha kicsit az unokára vigyázhatnak.

Bízunk benne, hogy blogbejegyzésünk segítségével sikerült néhány tippet adni, hogy milyen lehet a szilveszter babával szülőként.

Amennyiben tetszett bejegyzésünk oszd meg kisbabás barátaiddal és kövess minket Facebookon további érdekes tartalmakért.

0