fbpxPraktikus játéktárolók, avagy tárolás ötletek a gyerekszobában

Számodra is ismerős az érzés, mikor már kisbabád születése előtt gondban voltál a felhalmozott játékok tárolásával? Sokan megfogadtuk, hogy egy ideig nem veszünk több játékot gyermekünknek, amit egy kérlelő szempár, egy kihagyhatatlan ajánlat vagy a nagyszülők hamar felülírnak. Tudjuk, hogy egy babával vagy kisgyermekkel kevés idő jut a pakolásra, ezért összegyűjtöttük hogyan tarthatunk rendet a gyerekszobában egyszerűen és hatékonyan praktikus játéktárolók segítségével.

Gyerekszoba játéktárolás ötletek

Egy gyermek születését követően a szülők minden pillanata és gondolata az új családtag körül forog, azonban azt fontos szem előtt tartani, hogy a játékok ne vegyék át az uralmat az otthonodon, ezzel egy óriási gyerekszobává alakítva azt. Érdemes kijelölni egy szobát, azon belül is néhány játéktároló szekrényt, amelyet a gyermekjátékok tárolására használunk.

A játékok csoportosításával nem csupán saját, de kisgyermeked dolgát is megkönnyítheted, hiszen ő tudja hol találja, míg számodra egyszerűbb elpakolni. Célszerű a játékok felhasználása alapján megadni a játéktárolók helyét, például a rajz- és festőfelszerelést az íróasztal közelébe, míg a legót és a babaházat a játszósarok mellé helyezni.

Amennyiben mindennek megvan a helye, a kicsik is hamar megtanulják, a gyermekek bevonásával játékossá teheted a rendrakást, így akár pillanatok alatt végezhetsz.

Na de mit csináljunk a földön heverő plüssökkel, legóval, dinoszauruszokkal és hercegnőkkel?

Hogyan válasszuk ki a játéktároló szekrényt

A játéktárolók a rend őrei, számos típusú és stílusú darab megtalálható az üzletekben: széles, keskeny, polcos, fiókos, nyitott. Mi alapján válasszuk ki a megfelelőt?

Gyerekszoba kialakítása

Az elsődleges tényező, amit figyelembe kell vennünk a gyerekbútorok kiválasztásakor az a szoba mérete. Alacsony belmagasságú, padlástéri szobába érdemes félmagas szekrényt választani, mint például a Colette széles nyitott tároló. Amennyiben kis hellyel kell gazdálkodnunk a keskeny tárolók vagy egy fiókos tároló kiváló választás.

Gyerekjáték típusa

A játékok típusától függően eltérő kialakítású játéktárolóra lehet szükségünk. Az aktuális kedvencek, plüssök tárolására célszerű nyitott tárolót választani, hiszen így karnyújtásnyira elérhetők, míg olyan játékok esetében, amelyeket nem szeretnénk szem előtt hagyni, a zárt játéktárolók jelentik a megoldást. Bizonyos játékok – például gyurma – különösen fiatal korban nem használhatók felügyelet nélkül, így azok számára olyan nagy játéktárolók választása ajánlott, amelyek felső részei zártak, valamint magasan találhatók. 

Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzésünkkel átláthatóbbá tettük számotokra, hogy milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a játéktárolók kiválasztásakor, amelyekkel hatékonyabban tarthattok rendet otthonotokban. Ha még nem sikerült rátalálnotok a megfelelő játéktárolóra, látogass el webáruházunkban, ahonnan munkatársaink 4-6 héten belül saját futárjaik vagy a GLS segítségével szállítják ki a választott darabot.

0