fbpxGyerekszoba berendezés tippek

Gyerekszoba berendezési tippek – első lépések 120 ezer forintból

Nincs olyan szülő, aki a gyerekszoba kialakításának tervezgetésekor ne egy elragadóan berendezett, minden igényt kielégítő bababirodalmat álmodna meg. Ez azonban többnyire messze kimerítené a család gyerekszoba berendezésre tervezett forrásait. Jellemzően kétféle megoldás közül választhatnak: vagy eleve alacsonyabb árfekvésű bútorokat keresnek vagy – felismerve, hogy a gyerek fejlődése során folyamatában merülnek fel az egyre teljesebb szoba iránti igények –  kezdetben csak annyi bútort vesznek meg, amennyi egy újszülött biztonságához, gondozásához elég. A Faktumnak mindkét útra van megoldása!

Amire biztosan szükséged lesz a gyerekszoba berendezése során az egy babaágy. Ez alap. Babaágyból kétféle méret és rengeteg funkció közül választhatsz. A kisebb, 120 cm-es babaágy olcsóbb, de hamarabb ki is növi a gyermek. A kezdeti takarékoskodás gyorsan újabb kiadások felé tereli a szülőt. A 140 cm-es babaágy 4-5 éves korig elegendő helyet biztosít az alvásra. Ezek az ágyak átalakíthatók, oldalrácsuk leszerelhető, könnyedén mini-heverőt alakíthatunk ki belőlük. És annyival nem drágábbak, mint a kicsi ágy.

Ha komplexebb gyerekszoba berendezésben gondolkodik, fontolja meg a Makaó, Mia vagy Nelli bútorcsalád elemeit. 150 ezer forintból

gyerekszoba berendezés tippek

egész komoly kis berendezést kialakíthat. Ha nagyobb távlatban gondolkodik, megfontolandó egy komolyabb, tinikorban is jól szolgáló bútorcsalád elemeivel indítani a gyerekszoba elrendezését. Egy babaágy, falipolc és pelenkázó komód megvásárlásával az első fél-egy évben tökéletesen el tudja látni a gyermeket, több bútorra (tárolóra, helyre) ebben az időben nem nagyon lesz szüksége. Ez az összeállítás annyira elterjedt, hogy külön kategóriát is teremtett. Ha a boltban mini-szettet kér, az eladók tudni fogják, mire van szüksége.

Csinos és praktikus gyerekszoba berendezés

Csinos és praktikus gyerekszoba berendezési ötletek, 250 ezer forintból

Középtávú megoldás, akár iskolakezdésig elegendő bútorösszeállítás. Ha a mini-szetten túli időszakra gondol, gondoljon a keletkező ruhák és időszakos játékok (pl. búvárszemüveg, focilabda, görkorcsolya) tárolásának a lehetőségére. Gyerekszoba berendezésénél szükség lesz tehát egy nagyobb, öblösebb állószekrényre. Ekkora keretösszegből jut még két titkos-praktikus polcocskára, amik pont beilleszkednek a komód mögötti, pelenkázó toldalék alatti üresen maradó részbe. Egy idő után a pelenkázólap feleslegessé válik, a kis polcokat pedig bárhová – pl. az addigra átalakított babaágy mellé – elhelyezheti az apró-cseprő, mindennapos dolgok tárolására. És akkor még nem is említettük, hogy ekkora keretösszegből már ágyneműtartós babaágyra is futja, a tárolás tehát még kedvezőbben megoldottá válik!

Álomszoba berendezésére tippek, 450 ezer forintból

Bár az ízlések különböznek, a praktikum, a funkcionalitás ügyében többnyire mindenki egyforma dolgokra gondol. Minden férjen el, sokáig használható legyen. Ha a gyerekszoba berendezésére fél millió körüli összeget tervez, nyugodtan dőljön hátra, kész is van!

Egy minden igényt kielégítő gyerekszobában eleve jut hely a – későbbi – játékoknak, a mindennapos használati tárgyaknak folyamatosan megjelenő dísztárgyaknak, és az előre mindig alábecsült mennyiségű, töménytelen gyerekruhának. Ekkora keretösszegből minden józan alapterületű gyerekszobát változatosan be lehet rendezni. Jut egy második állószekrényre, egy további komódra, egy tágasabb polcra – és ezek beszerzése nem csupán mennyiségi kérdés. Egy komplexen berendezett gyerekszoba elrendezését csak 7-8 év múlva kell újra átgondolni, amikor a gyerek már végleg kinövi a kiságyat. Ám a Faktumnak erre az időszakra is van megoldása: közepes és nagyobb heverők, gyerek íróasztalok, éjjeliszekrények szintén megtalálhatók a kínálatban.

0