fbpxBiztonságos babaágyak egy helyen

Egy baba számára az egyik legfontosabb helyszín a családi házban a babaszoba. Ide érkezik az új jövevény, a szülők valószínűleg itt fogják a legtöbb időt eltölteni, ahogyan kisbabájuk is. Ezért a biztonság különösen fontos szempont a szülők számára. Ennek egyik előfeltétele, hogy ne csak a szokásos bababiztos dolgokat ellenőrizzük, hanem minden bútor, így a babaágyak is biztonságosak legyenek. Jelen blogbejegyzésben összegyűjtöttük a biztonságos babaágyakat, amelyet jelenleg kínálunk a (leendő) szülők számára.

1.    Hogyan válasszunk babaágyat?

A babaágy választás első hallásra egyszerűnek tűnik, azonban sok minden befolyásolhatja a végleges döntést. Ilyen például, hogy külön szobában lesz-e a baba, illetve mekkora lesz a babaszoba, ahova kerül majd a babaágy, mert ez nagymértékben meghatározza, hogy mekkora méretű ágy jöhet számításba.

Emellett fontos kérdés, hogy milyen időtávra tervezünk a kisággyal. Olyan kiságyat szeretnénk, amelyet 2-3 évig tudunk használni, vagy olyat, ami 4-5 évig is kiszolgálhatja családunkat?

A legkisebb méretű babaágyakat általában a gyermek 2-3 éves koráig javasoljuk, még az átalakítható ágyak a gyermek 5-6 éves koráig is tökéletesek. A kombi ágyak előnye, hogy akár 2 gyermeket is ki tudnak egyszerre szolgálni, így a több gyermeket tervezőknek tökéletes választás.

Ha tudjátok, hogy mekkora méretű ágyra lenne szükségetek, akkor érdemes megnézni, hogy milyen további feltételeitek vannak a kisággyal szemben.

2.    A biztonságos babaágyak kritériumai

A babaszobai bútoroknál, illetve a babaágyak kiválasztásánál a biztonság az egyik legfontosabb szempont. Vagyis minőségi alapanyagokból készüljön a kiságy, illetve az oldalrácsok és furatok közé az apró ujjak ne tudjanak beszorulni, továbbá a kis fejek se ragadjanak be sehova.

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy a babák szeretnek mindent megrágcsálni, így olyan babaágyat érdemes választani, amelynek felülete bababarát anyaggal lett lekezelve. Így nem pattog le a festék, illetve nyállal érintkezve se oldódik ki semmilyen káros anyag.

Sokat segíthet a döntésben, hogy milyen minőségbiztosítási rendszer mentén vannak értékelve a bababútorok. Az egyik legelismertebb minőségbiztosítási rendszer a német TÜV SÜD, amely esetén olyan tényezőket is ellenőriznek a vizsgálatok során, melyre talán nem is gondolnátok. Így például megnézik, hogy két felnőtt férfi fel tudja-e dönteni a kiságyat ránehézkedéssel, vagy a cumi zsinórja be tud-e akadni a kiságyba.

A TÜV SÜD minőségbiztosítás mellett az ISO 9001:2015 tanúsítvány meglétére is érdemes figyelni. Ezen két minőségbiztosítási tanúsítvány a kismamák és kispapák számára is megnyugvást jelent a mindennapok során.

3.    Biztonságos babaágyak a Faktumnál!

A Faktum babaágyak iránt érdeklődők számára jó hír, hogy a Faktum bútorok mind megfelelnek a TÜV SÜD, illetve ISO 9001:2015 feltételeknek. A tervezés során már kifejezetten úgy alakítjuk ki a bútorainkat, hogy a néha extrémnek tekinthető helyzetekben is garantálják a biztonságot. Igaz, ez általában több hónapos bevizsgálást jelent számunkra, viszont fontosnak tartjuk, hogy ilyen biztonságos bútorok is elérhetőek legyenek az üzletekben.

Kínálatunkban megtalálhatóak a legkisebb, 120*60 cm-es babaágyak mellett nagyobb, 140*70 cm-es babaágyak, valamint a manapság népszerű kombi babaágyak is. 12 termékcsalád, közel 50 babaágya közül választhatnak nálunk a leendő szülők.

Bármelyiket is választjátok kínálatunkból biztosak lehettek benne, hogy biztonságos babaágy mellett teszitek le voksotokat. Nézzetek szét szaküzleteinkben vagy vásároljatok online, akár 5 év garanciával.

Amennyiben szeretnétek, hogy mások is biztonságos babaágyat válasszanak gyermekük számára osszátok meg ezt a blogbejegyzésünk és kövessetek minket Facebookon további érdekes tartalmakért.

0