fbpx3 tipp, hogyan alakítsunk ki babaszobából gyerekszobát

Minden szülő életében eljön az a mérföldkő, amikor gyermeke kinövi a babaágyat, már nincs szüksége rácsokra és egyéb biztonsági elemekre, szabadon mászkál fel-alá a szobában. Felmerül a kérdés: mit csináljunk a babaággyal, hogyan alakuljon át a gyerekszoba?

Gyerekszoba berendezés ötletek

Ahogy gyermekünk cseperedik, nemcsak személyisége és gondolkodásmódja változik, hanem vele együtt szobája is formálódik, a kiságyat és a pelenkázót lecserélik az ifjúsági bútorok. Lássuk milyen bútorokra is van szüksége ilyenkor gyermekünknek.

1. Tanulósarok a gyerekszobában

Már nem a babaágy kapja a központi szerepet, gyermekünk a játék mellett készen áll az alkotásra. Szükség van egy íróasztalra, ahol rajzolhat, színezhet, ragaszthat, valamint iskolakezdéskor elkészítheti házi feladatát. Az íróasztalhoz lehetőleg ergonomikus széket válasszuk gyermekünk gerincének védelme miatt. A tanulósarokban helyet kaphat még az íróasztal mellett egy könyvespolc, valamint egy kényelmes olvasóhely is (pl.: babzsákfotel).

2. Ifjúsági ágy éjjeliszekrénnyel

A babaágyat felváltja az ifjúsági ágy, a hozzá passzoló éjjeliszekrénnyel. Utóbbi jelentősége, hogy a fiók rész tökéletes tárolóhelyként szolgál, akár a gyermek személyes kincsesládájaként is funkcionálhat.

3. Tárolás – „rend a lelke mindennek”

Nagyon fontos, hogy gyermekünk rendezett környezetben nevelkedjen, már kisgyermekkorban érdemes neki megtanítani, hogyan rakjon rendet maga után. A ruhásszekrények mellett érdemes játéktárolókat is beszerezni, melyek a játékok rendszerezését, a gyerekszoba pakolását könnyítik meg.

Többfunkciós gyerekszoba bútorok

Ifjúsági ágy, íróasztal, éjjeli szekrény… ugye mennyivel pénztárcakímélőbb lenne, ha nem kellene ezeket a bútorelemeket egyesével megvásárolni? Ezen probléma megoldására tökéletes megoldást jelentenek a Faktum kombi babaágyai.

A kombi babaágyak nagy előnye, hogy felhasználhatósága alkalmazkodik gyermekünk életkorához, így ami egykor babaágy és pelenkázó volt, később ifjúsági ágy és íróasztal is lehet.

Kombi babaágy, avagy az univerzális zseni

 Az alapállapot egy babaágy, melyhez egy komódrész is csatlakozik. Utóbbi, két fiókjával ideális helyet nyújt a babaruhák tárolására. Az ágy két részre osztott ágyneműtartóval is rendelkezik, mely szintén pakolási területet biztosít. A komód és a babágy helyzete felcserélhető, két oldali szerelhetőség biztosított.

Mikor gyermekünk kicsit nagyobb lesz, lehetőség van a rács három pálcájának kivételére, valamint a fekvőfelület magasságának beállítására három különböző szinten. Mindemelett ha kinövi a babaágyat, az egy egyszerű mozdulattal ifjúsági ággyá és hozzá tartozó komóddá alakítható. Kiegészítő elemként komód és kiságy magasító vásárlására is lehetősége van a szülőknek, ebben az esetben a kistesó babaágyának kérdésköre is megoldódott.

Az univerzalitásnak köszönhetően egy bútort akár két gyermek is használhat. Ezen kívül a kombi babaágy íróasztallá is alakítható.

Bízunk benne, hogy jelen összeállításunkkal átfogó képet kaptatok a kombi babaágyak világáról, valamint felkeltettük az érdeklődéseteket az ifjúsági bútorokkal kapcsolatban.

Tekintsétek meg webshopunk kínálatát, vagy gyertek el márkaboltjaink egyikébe, és találjátok meg a gyerekszoba átalakításhoz tökéletes bútorokat!

0