fbpxSegítség, ikreim lesznek! – babaszoba tervezés ikreknek

Leendő szülőként még egyetlen gyermek érkezésére sem könnyű felkészülni, arról nem is beszélve, ha ikrek születnek a családba! A dupla áldás érkezése alapos felkészülést igényel, ehhez gyűjtöttünk össze néhány tippet és ötletet, amely könnyebbé teheti az ikres szülők mindennapjait.

babaszoba tervezes ikreknek

„Dupla adag” figyelem

Az ikrek érkezésével az újdonsült szülők élete fenekestül felfordul, hiszen egyszerre két gyermekre kell figyelni, két újszülöttet kell ellátni. Azonban az alapos tervezés és az előre gondolkodás nagy segítség lehet az ikres szülők számára. Érdemes lehet babanaplóban vezetni, melyik baba mikor mit csinál, mire hogyan reagál, hogyan alakul a napirendje, mikor álmosodik el, mikor szokott megéhezni, így sokkal jobban kijönnek az egyéni különbségek és jobban megtervezhetővé válnak a napi feladatok.

Babaszoba ikreknek

A szülőknek nem csak dupla adag odafigyelésre lesz szükségük, de mindenből kettőre lesz szükség, legyen az ruha vagy cumisüveg. De hogyan rendezzük be úgy a babaszobát, hogy minden elférjen, kényelmes legyen, és ne legyen túlzsúfolva?

Elsősorban fontos, hogy valóban csak a szükséges dolgokat helyezzük el a szobában. Mivel ikrekről van szó, ezért az egymáshoz való közelség szülés után is lényeges, így a kiságyakat lehetőleg egy oldalra, egymáshoz közel kell tenni. A maximális tárolóhely biztosítása fontos szempont, ezért mindenképpen nagy szekrények választása javasolt, hiszen két gyermek, dupla annyi ruhát jelent. Emellé egy fiókos komódot is érdemes beszerezni a kisebb holmik tárolására, amelyhez pelenkázó toldalék vásárlásával pénztárcabaráttá tehetjük az ikrek szobájának berendezését. A rengeteg játék, és gyerekholmi tárolására beszerezhetünk falipolcokat és játéktárolókat, ugyanis ikrek esetén különösen hangsúlyos a lehető legoptimálisabb helykihasználás.

A Faktum széles választékában megtalálható minőségi bababútorok biztosítják a hosszútávú megoldást a szülők számára! Ha tetszett blogbejegyzésünk, oszd meg ikreket váró ismerőseiddel és kövesd Facebook oldalunkat a további érdekes és hasznos tartalmakért!

0