fbpxBabaágy méretek… melyiket érdemes választani?

A leendő szülők egyik legnagyobb kihívása a babaszoba berendezése. Ez általában a megfelelő babaágy megtalálásával történik, amely első hallásra könnyűnek tűnik, azonban a babaágyak kínálatát megnézve sokan hirtelen összezavarodnak a különböző babaágy méretek között. Jelen blogbejegyzésünkben, a kínálatunkban szereplő babaágy méreteket mutatjuk be számotokra, ezzel is megkönnyítve a tökéletes babaágy kiválasztását.

Babasarok a szülői hálóban vagy pici babaszoba? – A legkisebb babaágy méret

Az első hónapokban sokan nyugodtabbnak érzik magukat, ha a baba velük egy szobában, egy babasarokban alszik. Számukra a legjobb választás fekvőfelület szempontjából a 120×60 cm-es kiságy, amely kis helyen elfér, de a gyermek 2 éves koráig kényelmesen használható. Az legelterjedtebb méretű babaágy – csakúgy, mint nagyobb méretű társai – három magasságban állítható, így a gyermek növekedésével és fejlődésével fokozatosan lentebb engedhető a földtől 287, 437 és 587 mm magasságban. Emellett a babágy rácsának három pálcája kivehető, így amikor a gyerkőc már önállóan tud közlekedni, akkor utat biztosíthatunk neki az ágyból ki-, és beszálláshoz.

Természetesen nemcsak akkor érdemes a 120×60-as kiságyat választanod, ha a szülői hálóban fog helyet kapni a baba birodalom, hanem ha kisebb babaszobát szeretnél berendezni, esetleg több gyermek lesz egy közös szobában.

Hosszútávra megoldást keresőknek – Átalakítható 140-es babaágy

A babaágy méretek következő szintje a 140*70 cm-es fekvőfelülettel rendelkező babaágy, amelyet elsősorban azoknak a szülőknek ajánljuk, akik a gyermek 5-6 éves koráig is szeretnék használni az ágyat.

A 36%-kal nagyobb fekvőfelület mellett, a 140×70-es méretű babaágy további előnye – a 120×60 cm-es ágyakkal szemben –, hogy – igény esetén – az oldalrácsok leengedhetők, így az alacsonyabb szülők számára is ideális, de császármetszést követően is nagy könnyebbséget jelenthet az édesanyák számára. A leengedhető oldalrács nem alaptartozéka a kiságynak, igényét jelezni kell a megrendelés során.

A 140×70 cm-es méretű babaágy már nagyobb méretű, önálló babaszobában is jól mutat, csak a megfelelő helyet kell megtalálni számára a babaszobában.

Mivel ezen ágyak átalakíthatók, azaz a gyermek cseperedésével az ágyrácsokat átalakítva, ifjúsági heverőként is használhatók, így hosszútávú megoldást jelentenek a családoknak.

Kombi babaágy – A komplex megoldások kedvelőinek

A különböző babaágy méretek mellett nem feledkezhetünk meg a kombi babaágyakról sem, amely méretében a fent említett két típus között helyezkedik el, azaz 120×70 cm-es.

A kombi babaágyat a szülői hálóban, kisebb és nagyobb gyerekszobában is előszeretettel állítják fel a szülők, hiszen a kombi babaágy valójában egy mini babaszoba. Ezen ágy igazi jolly joker, hiszen a kiságy mellett a pelenkázó is a részét képezi, így egy vásárlás alkalmával beszerezhetjük a kezdeti időszak két legfontosabb bútorelemét. A Kombi babaágy egyik legnagyobb előnye, hogy – a gyermek növekedésével –180*80 cm-es ifjúsági ággyá alakítható, továbbá plusz tároló/éjjeliszekrény/fiókos polc is kialakítható belőle, így hosszú távú megoldást nyújtva a család számára.

A legsokoldalúbb babaágy segítségével a modern babaszoba egyszerűen és gyorsan berendezhető.

Nincs rossz választás – A Faktum a biztonság záloga

Habár a különböző babaágy méretek különböző előnyöket tartogatnak a családok számára, bármelyik méret mellett is teszik le a voksukat a hozzánk forduló (leendő) szülők, a Faktum bútorok bármelyike tökéletes és biztonságos választás.

A Faktum bababútorok mindegyike rendelkezik ugyanis az ISO 9001:2015 tanúsítvánnyal, valamint TÜV SÜD minősítéssel is. Ennek értelmében biztosak lehetünk benne, hogy az apró ujjak nem akadhatnak be és a kíváncsi fejek nem szorulhatnak be sehova. A Faktum bútorok 27 év tapasztalata és tanúsítványai garanciát jelentenek. A biztonság mellé akár 5 év garanciát biztosítunk, a gyönyörű és biztonságos bútorok láttán, pedig a mosoly is garantált.

Amennyiben úgy gondolod sikerült döntésre jutni a megfelelő babaágy mérettel kapcsolatban, tekintsd meg kínálatunkat, valamint ha tetszett blogbejegyzésünk oszd meg barátaiddal és kövess minket Facebookon további érdekes tartalmakért.

“Babaágy méretek… melyiket érdemes választani?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

0