fbpxBabaágy – amit nem nélkülözhet egyetlen baba sem!

Egy újszülött az első hónapokat gyakorlatilag alvással és evéssel tölti. Szóval egy babaágyra mindenképpen szükség lesz.

 

Használt vagy új babaágy?

Gyártóként értelemszerűen új babaágy vásárlását javasoljuk, és ennek nem csak üzleti okai vannak. Egy új babaágy garantáltan masszív, a szerelvények is jobb állapotban vannak, és ha probléma keletkezik, jó eséllyel kapható hozzá cserealkatrész (a garanciáról ne is beszéljünk). Az új babaágyak nem csak az aktuális trendeket követik, de a legkorszerűbb technikai megoldásokat is képviselik.

Ma már például magától értetődő, hogy egy babaágy fekvőfelülete 3 magasságban állítható. Amíg az újszülött alszik benne, többnyire pólyában, addig a legfelső, majd ahogy növekszik és végül feláll a baba, egyre mélyebbre majd a legalsó állásba kerül a fekvőfelület.

Mekkora babaágyat vegyek?

Kínálatunkban 2 különböző méretű babaágyat lehet kapni + a kombi babaágyat.

A kiságy választásánál az egyik elsődleges szempont a rendelkezésre álló hely. Ha nagyon kompakt megoldást keresel, akkor a kombi babaágyat ajánljuk, ami minden alap bútort tartalmaz amire speciálisan szüksége lehet a babának (babaágy + pelenkázó komód + az óriási ágyneműtartó). Ráadásul – mivel átalakítható – a bútor együtt nő a gyerekkel.

A 120×60-as babaágy kisebb helyet foglal, és némileg olcsóbb mint a 140-es társa. Ezt az ágytípust alapvetően 2 éves korig javasoljuk, utána a gyerekek hajlamosak kinőni.

A 140×70-es babaágyak akár 4-5 éves korig jók lehetnek – ez persze függ a gyerek méretétől. Ennek az ágytípusnak másik hatalmas előnye, hogy heverővé alakítható, és leesésgátlókkal kiegészíthető. Ez segít átszoktatni a piciket a nagyobb heverőkhöz. Ez az ágytípus rendelhető leengedhető oldalrácsos változatban is (Figyelem: nem minden bútorcsalád esetében!), ami nagy segítség az anyukáknak a nagyobb babák lefektetésénél.

A babaágy méretétől függetlenül a fekvőfelület 3 különböző magasságban állítható, valamint 3 pálca kivehető az oldalrácsból. A kivehető pálcák a nagyobb babák közlekedését segítik – így ennek használatát csak a fekvőfelület legalsó állásában javasoljuk.

A rágásvédő használatát is ajánljuk, mivel a picik fogzásnál hajlamosak lehetnek az oldalrácsokat szétrágni. Ezeket természetesen keményfából csináljuk, hogy ez minél nehezebben menjen, viszont ezzel a fognyomokat is megelőzhetjük a bútoron.

0