fbpxA modern babaszoba kialakításának 3+1 lépése

Egy születendő gyermeknek a cuki babaruhák mellett egy nyugodt szobára is szüksége van, ahol álomra hajthatja a fejét, illetve a későbbiekben vidáman játszhat játékaival. Ennek kialakítása nem mindig olyan egyszerű, mint az elsőre tűnik, így soron következő blogbejegyzésünkben a modern babaszoba kialakításának legfontosabb lépéseit vesszük végig.

1.Szoba kiválasztása

Az első teendőnk, hogy kiválasszuk születendő gyermekünk leendő szobáját otthonunkban. Sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a jobb a gyermeknek: ha szüleivel közös hálóban alszik, vagy ha külön birodalmat kap. Ezzel kapcsolatos meglátásainkat és tippjeinket egy korábbi blogbejegyzésünkben taglaltuk.

Ennél sokkal fontosabb szempont a babaszoba esetén, hogy megfelelő legyen a tájolás, a természetes fény mennyisége, a páratartalom, illetve a hőmérséklet a babaszobában, azaz ideális legyen a modern babaszoba környezete.

2.Babaszoba színének meghatározása

Amikor már megvan a szoba, ahova hazavisszük majd kisbabánkat, érdemes – a szoba adottságait is figyelembe véve – meghatározni a babaszoba főbb színeit.

Ma már nem csak fehér, rózsaszín és kék babaszobában lehet gondolkozni, hiszen a trendek is jelentős hatással vannak a modern babaszoba színekre. Nem árt azonban a színek jelentését és hatásait is vizsgálni a babaszoba tervezésekor és ezeket figyelembe véve meghozni a végső döntést.

3.Babaszoba bútorainak kiválasztása

Amikor kiválasztásra került a babaszoba, illetve meghatároztuk a babaszoba színvilágát, érdemes szétnézni a babaszoba bútorok piacán is.

Fontos, hogy bútorainkat ne csak a design, de a praktikum alapján is válasszuk, hiszen a kisbabás hétköznapokat egy nem kézre eső fiók is meg tudja nehezíteni és felesleges bosszúságot tud okozni.

Továbbá nagyon fontos, hogy a bútorok megfeleljenek a minőségbiztosítási rendszerek feltételeinek. A bababútorok szempontjából az egyik legkomolyabb minőségbiztosítási rendszer, az úgynevezett TÜV SÜD rendszer, amelynek szakértői szigorú szempontok alapján minősítik a bútorokat.

Ezen rendszer szerint nemcsak a gyerekek szempontjából tesztelik a bútorokat, hanem olyan dolgokat is tesztelnek, amelyek még felnőtteknek is ritkán jutnak eszükbe, azonban így mennek biztosra a TÜV SÜD szakemberek. Ilyen feltételek például, hogy az ujjak nem szorulnak a furatlyukakba, vagy a fej az ágyrács közé, de ide soroljuk azt is, hogy nem tud a gyermek fennakadni az ágyvégen a cumi zsinórjával.

A fentiek egy része talán képtelenségnek tűnik, de egy babaszoba, illetve bababútor kialakításánál minden eshetőségre fel kell készülni.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Faktum bababútorok mindegyike megfelel a TÜV SÜD minőségbiztosítási előírásoknak, tanúsítványukat, elismerésüket megszereztük. Sajnos ezt csak igen kevés gyermekbútorgyártó mondhatja el magáról, így a szülőknek a babaszoba bútor kiválasztásakor igazán körültekintőnek kell lenniük.

+1 Kiegészítők elhelyezése a teljes összhangért

A modern babaszoba azonban – a kisbaba mellett – a kiegészítőkkel lesz teljesen otthonos. Néhány kép, vidám poszter, esetleg aranyos figura feldobhatja a babaszobát. Lényeges, hogy ne legyen túlzsúfolt az összhatás, de azért ne is legyen túl kopár a szoba.

Az arany középút megtalálása talán a legnehezebb, de tudjuk, hogy mennyire nehéz megállni egy-egy cuki kiegészítő megvásárlását a babaváráskor – na meg persze utána is. 🙂

Reméljük, tippjeink segítségével könnyebben ki tudjátok alakítani a számotokra is megfelelő modern babaszobát és valóban olyan szobába érkezik majd gyermeketek, amilyet megálmodtatok neki. További érdekes és izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon, ha pedig tetszett a cikk, nézz szét további blogbejegyzéseink között.

“A modern babaszoba kialakításának 3+1 lépése” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

0