fbpxA biztonságos bababútorok titka – Ezekre a tanúsítványokra figyelj szülőként

Habár a babaszoba berendezése egyszerű feladatnak tűnik, valójában igen nagy kihívás. Nem elégséges a dizájnt és a hangulatot meghatározni, de figyelnünk kell arra is, hogy milyen minősítéssel rendelkeznek a bútorok. Ma a bababútorok piacán már több olyan tanúsítvány is van, amelyek megléte kulcsfontosságú, ha nemcsak szép, de minőségileg is megfelelő bútorokra vágyunk. Mint gyakorló szülők, úgy gondoljuk, hogy minden kedves vásárlónk biztonságos környezetet szeretne gyermeke számára, ezzel is megelőzve a babaszobai baleseteket.

1.    ISO 9001:2015 tanúsítvány

A magyar vállalkozások és fogyasztók szemében is kiemelkedő helyet foglalnak el az úgynevezett ISO tanúsítványok. Ezen tanúsítványok jelzik a vásárlók részére, hogy a vállalat folyamatai megfelelnek az elvárásoknak. Az ISO 9001 tanúsítás a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) által kidolgozott szabályrendszeren alapul, amelyet – az aktuális trendeknek és igényeknek megfelelően – rendszeres időközönként megújítanak. Ezen tanúsítványok megszerzése komoly átvizsgálással jár, mind a fogyasztói, mind a vállalati elképzeléseket összekapcsolja.

Mivel a gyermekek és a babák elképesztő dolgokat képesek produkálni, apró ujjacskáikat nem várt helyekre tudják bedugni, fogacskáikkal pedig olyan dolgokat is megrágnak, amire mi felnőttek nem is gondolnánk, így ezen babaszobai tanúsítvány a bababútorok piacán kiemelkedő. Mi, a Faktumnál kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy bútorainkat a hazai és nemzetközi magyar szabványoknak megfelelően a lehető legbiztonságosabban készítsük el.

Üzemünkben és tervezői csapatunkban több szülő is található. Így mindenki tudja jól tudja, hogy milyen felelősségteljes feladatot látunk el, amely során nemcsak a babák, de a szülők nyugodt álmaiért is felelősek vagyunk.

2.    TÜV Minősítés

Számunkra a babák biztonsága és a családok boldogsága az első, így az ISO tanúsítvány mellett bútoraink TÜV minősítéssel is rendelkeznek. A TÜV az egyik legismertebb német minősítés a minőségügy és a biztonságtechnika területén. A TÜV három német szó mozaik szava, amelyek magyarra lefordítva: biztonság, megbízhatóság és semlegesség.

A TÜV és TÜV SÜD márkák átfogó jogi védelem alá esnek szinte minden országban, a TÜV SÜD csoport minőségét pedig a kék nyolcszög jelenti. Amennyiben a vásárló ezt látja, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű terméket vásárolt.

Bababútoraink készítése során a TÜV SÜD szigorú szempontjait is figyelembe vesszük, így akik ezen termékekből vásárolnak, biztosak lehetnek benne, hogy a kis ujjak nem fúródnak bele a furatlyukakba, nem kopik le a festék, de az ágyrácsok közé sem ragad be a gyermek feje. A vizsgálatok az oldalrács és fenékrács közötti távolság mellett – amelyet egy kúp alakú eszközzel vizsgálnak – terheléses borulásos vizsgálatot is végeznek. Ennek során különböző erővel meglökött gömbökkel nézik meg, hogy mennyire nagy a borulás veszélye. A fentiek mellett terheléses vizsgálat alá is vetik az ágyakat, amelynek részét képezi, hogy különböző pontokon terhelik az ágyat – például fenékrács, oldalrács rácstávolság.

Habár a fentiek alapvetőnek tűnnek és 2021-ben ezen feltételeknek minden bababútornak meg kellene felelnie, sajnos nem minden gyártó rendelkezik az említett babaszobai tanúsítványokkal. Mi büszkék vagyunk arra, hogy termékeink bevizsgáltak és a szakemberek is alkalmasnak és biztonságosnak tartják arra, hogy a családok legféltettebb kincse, az újszülött körüli teendőket segítse.

Amennyiben Ti is szakemberek által is minősített és tanúsítványokkal ellátott bababútorokra vágytok, tekintsétek meg kínálatunkat, hiszen többféle szín, forma és dizájn közül válogathattok, így biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

Ha pedig úgy gondoljátok, hogy ezen babaszobai tanúsítványokat jó, ha más gyermeket tervező vagy éppen babát váró ismerőseitek is tudják, akkor osszátok meg ezt a bejegyzést.


“A biztonságos bababútorok titka – Ezekre a tanúsítványokra figyelj szülőként” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

0