fbpx3+1 tipp az ünnepi hangolódásra babával

Közelednek az ünnepek és mindenki elkezdi a hangolódást. Egy kisbabával azonban minden ünnep, így a karácsony is kicsit más, új értelmet nyer. A karácsony babával, illetve az ünnepi hangolódás úgy teljes, ha nemcsak szívünket, de a lakás minden pontját, így a babaszobát is ünnepi díszbe öltöztetjük. A következőkben erre adunk nektek néhány tippet.

1.    Ünnepi fények

A karácsonyhoz kapcsolódóan a fények, amelyek leginkább meghatározzák hangulatunkat. Nem kell, hogy karácsonyi fényt tegyél fel a gyerekszobába, egy hangulatos gömblámpa is remekül átadhatja a karácsonyi érzést.

További előnye, hogy a szoba bármely pontján alkalmazható, így akár a szekrényeken végigfuttatva, vagy a kiságy környékén, esetleg a szoptatós fotel mellett. Higgyétek el, sokkal jobb kedvvel léptek be hajnalban is a babaszobába pelenkázni, ha ünnepi fényekben pompázik a lakás kedvenc helyisége.

2.    Karácsonyi textíliák

A karácsony babával még meghittebbé válhat, ha a karácsonyi textíliákra is nagy hangsúlyt fektetünk. A karácsonyi textíliák használata ugyanis a legjobb módja annak, hogy karácsonyi hangulatot csempésszünk a babaszobába. Cseréld le gyermeked takaróját egy puha, csillag, vagy karácsonyi mintával ellátott takaróra, így máris egy lépéssel közelebb kerülsz a karácsonyi hangulathoz.

Ha időd és energiád engedi érdemes a függönyt és egyéb kiegészítő textil dekorációkat is lecserélni, hiszen ezek apró dolgok, de mégis sokat tudnak adni.

3.    Karácsonyi fotók

Nemcsak a textíliák, de a babaszobában elhelyezett képek is könnyedén, gyorsan, és viszonylag kis költségvetésből cserélhetőek.

Keressetek hangulatos téli, karácsonyi képeket, vagy ha voltatok karácsonyi fotózáson, akkor válogassatok ki azokból néhányat. Tegyétek bele a szokásos vagy egy új, ünnepi keretbe és máris feldobjátok vele a babaszobát.

+1 Emlékőrző díszek

Talán a Ti gyerekkorotokból is van néhány dísz, amelyre jó szívvel néztek, amikor a saját szüleitek karácsonyfája mellett álltok. Ezek a díszek hozzák vissza a gyermekkor örömét. Éppen ezért szoktuk javasolni az újdonsült családoknak, hogy szerezzenek be a babához köthető néhány díszt – legyen az karácsonyfadísz, vagy szobai dekoráció – amelyre tekintve az első kisbabás karácsony fog eszetekbe jutni, gyermeketeknek pedig a felhőtlen, boldogsággal és varázslattal teli gyerekkori karácsony.

Bízunk benne, hogy fenti ötleteink elnyerik tetszéseteket és sikerül egy kicsit becsempészni az ünnepi varázst a babaszobába is. Mert habár sokan azt mondják, hogy az ember élete első három évére nem emlékszik, az ezen idő alatt tapasztaltak nagy hatással lesznek későbbi életére, így érdemes már most elültetni gyermekünkben az ünnep varázsát és felnőttként is újra élvezni és átélni a karácsonyt.

Amennyiben tetszett bejegyzésünk oszd meg kisbabás barátaiddal és kövess minket Facebookon további érdekes tartalmakért.

0