fbpx3 bababútor, amire szükséged lesz két kisgyermek mellett

A kistesó érkezésével az egész család élete gyökeresen megváltozik. Ilyenkor a babavárás időszaka is még különlegesebbé válik, hiszen a szülők mellett a nagy testvér is osztozik az izgalmakon. Az eddig jól bevált napirend, a mindennapi teendők előzetes módosítása mellett, felvetődik a babaszoba kérdése is, hogyan lehetne átalakítani úgy, hogy mindkét gyermek számára ideális legyen, szükség van-e új bababútorra? Jelen blogbejegyzésünkben ezen kérdésköröket tárgyaljuk.

bababútorok testvéreknek

Babaszoba átalakítás – milyen bababútor szükséges?

Először is fontos leszögezni, hogy a két kicsit külön szobába rakjuk-e, vagy közös gyerekszobát alakítunk ki a számukra. Ezen kérdésben meghatározó lehet a gyerekek kora, neme és később a személyiségük is. Amíg még picik, praktikusabb megoldás lehet a közös szoba, hiszen amikor a kistestvér idősebb lesz, mindig a nagy nyomában akar majd lenni. A közös szoba remek helyszínt biztosít a játékhoz, igazi mesebirodalmat hozhatnak létre a testvérek. Emellett lehetővé teszi, hogy a gyerekek megtanuljanak osztozkodni, és alkalmazkodni a másikhoz, valamint az esetleges konfliktusok is a tanulási folyamat hasznos részei lehetnek. Azok a testvérek, akik egy szobában nőnek fel, kevésbé érezhetik magukat magányosnak, hiszen mindig ott van velük a másik, ha éjszaka esetleg félnének, könnyebben tudnak megnyugodni. Ha harmonikus környezetet alakítunk ki a gyerkőcöknek, a közös szoba révén rendkívül szoros kapcsolat alakulhat ki közöttük. De vajon milyen bababútorokra lehet mindenképp szükség a közös gyerekszobában?

1. Kombi babaágy

A kombi babaágy rendkívül praktikus és költséghatékony bababútor, hiszen egyszerre képes megoldani a két gyermek alvóhelyének kérdését. Amellett, hogy babaágyként és pelenkázó komódként funkcionál, átalakítható pluszban ifjúsági ággyá is a nagy tesónak, továbbá íróasztalként is megállja a helyét.

A Faktum széles kínálattal rendelkezik a kombi babaágyak terén, a legtöbb bútorcsaládunk tagjai között megtalálható ezen bútorelem. Ágyaink fa felületei „bababarát” felületkezelő anyagokkal vannak kezelve, így nem oldódnak ki belőle semmilyen káros anyagok nyállal érintkezve sem. A designt illetően modernebb és klasszikusabb bútoraink is vannak, a színvilág esetén pedig minden babaszoba számára rendelkezünk megfelelő bútorral.

2. Játéktároló

Sokszor nagy rendetlenséggel jár az önfeledt közös játék, így mindenképpen érdemes beszerezni egy játéktárolót. Legyen szó plüssökről, könyvekről vagy akármilyen játékokról, ezen bútorelem ideális megoldást nyújt a tárolásra, lehetővé teszi, hogy a káoszt, a rendezett gyerekszoba váltsa fel. Lényeges kiemelni, hogy megtanulják a testvérek a rendrakás fontosságát, így bevonásukkal játékossá tehetjük a pakolást.

Webáruházunk kínálatában rendkívül sokféle játéktárolóval találkozhatsz, legyen szó polcos, fiókos, vagy akár ajtós verzióról, könnyen megtalálhatod a számodra ideális bútordarabot.

3. Nagy szekrény

Természetesen a játékok elhelyezése mellett, nem szabad figyelmen kívül hagynunk a ruhák tárolásának kérdését sem. Egyetlen szobából sem hiányozhat a nagy szekrény, mely a ruhadarabok mellett egyéb holmik megőrzésére is alkalmas lehet.  

Bababútor-boltunkba új bútorcsaládok érkeztek, melyek szintén rendelkeznek nagy szekrényekkel. Újdonság, hogy a Loop bútorelemek esetében az ajtókon és a fiókokon nincsenek fogantyúk, és nem is nyomásra nyílnak, hanem a függőleges osztásoknál válnak nyithatóvá.

Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzésünkkel sikerült néhány hasznos tanácsot megosztanunk veletek, ami segítségetekre lesz két kisgyerek mellett.

További érdekes tartalmakért kövessetek minket a Facebookon, ha pedig tetszett a cikk, tekintsétek meg korábbi blogbejegyzéseinket is!

0