fbpx3+1 tipp, hogyan tartsunk rendet a gyermek nagyszekrényében

Ismerős az az érzés, amikor kinyitod a nagyszekrényt, és rend helyett a káosz fogad, a szekrényből konkrétan kifolynak a holmik? Ez a jelenség sajnos a gyerekszobáknál is igaz, főleg amikor már több ruhával és játékkal rendelkezik a gyerkőc. Ha nem leszünk úrrá a zűrzavaron, könnyen abban a helyzetben találhatjuk magunkat, hogy már lényegében kiszorítja a rendetlenség a szobából annak lakóját. Ezen állapot elkerülése érdekében blogbejegyzésünkben összeállítottunk néhány tippet, hogyan is tarts rendet a gyermek szekrényében egyszerűen és hatékonyan.

1. tipp: ruhák rendszerezése

Nagyon fontos, hogy a ruhák elhelyezésekor ügyeljünk arra, hogy jól átlássuk, milyen ruhadarabjaink is vannak. Érdemes ezeket évszakok, esetleg színek szerint rendszerezni, ez lényegesen megkönnyíti a dolgunkat, amikor kiválasztjuk, mibe is öltöztessük aznap gyermekünket.

2. tipp: fiók csakis fiókrendszerezővel

A fiókok esetében nagyon hamar elszabadulhat a pokol, hiszen ömlesztve tárulnak elénk a dolgok, legyen szó fehérneműkről, zoknikról, vagy éppen játékokról. Rendkívül hasznosak a fiókrendszerezők, melyekkel a fiók nagy terét több kis fakkra bonthatjuk.

3. tipp: ruhák szelektálása

Mivel a gyerekek nagyon gyorsan nőnek, hamar szűkké válhatnak a néhány hónapja még tökéletes ruhák. Lényeges, hogy félévente vagy akár negyedévente tartsunk szelektálást, nézzük meg, melyik ruhát tudja még hordani gyermekünk, és mi az, ami már kicsinek bizonyul, így kikerülhet a szekrényből. Azokat a ruhadarabokat, amiket már nem használunk, ne tartogassuk, inkább ajándékozzuk el, adjuk el, vagy kerüljenek fel a padlásra, hiszen a használhatatlan darabok nagyon sok helyet foglalnak.

+1 tipp: felfordulás ellen polcelválasztó

A polcelválasztó amellett, hogy praktikus térelválasztóként funkciónál, megakadályozza, hogy az összehajtogatott ruhák összeboruljanak. Léteznek olyan polcelválasztók is, amiket fejjel lefelé is el lehet helyezni és olyan kialakításúak, hogy arra könnyen felakaszthatók a holmik.

Nagyszekrény típusok

Többféle nagyszekrény létezik, például polcos, akasztós vagy a kettő kombinációja is megtalálható a bababútor üzletekben. A Faktum széles választékkal rendelkezik a nagyszekrények terén is, megannyi bútorcsaládunk rendelkezik ilyen bútorelemmel, amelyek rendkívül praktikus játéktárolók, hiszen polcos, illetve akasztós kivitelben is összeszerelhetők.

Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzésünkkel sikerült néhány hasznos tippet megosztanunk veletek, ami segítségetekre lesz a mindennapokban, valamint, hogy szétnéztek webshopunk kínálatában.

További érdekes tartalmakért kövessetek minket Facebookon, ha pedig tetszett a cikk, tekintsétek meg korábbi blogbejegyzéseinket is!

0