fbpxMekkora ágyat vegyek a babaágy után? – a 160-as és 200-as ifjúsági ágyak

Mikor gyermekünk számára már kicsinek bizonyul a babaágy, el kell kezdenünk azon gondolkozni, milyen ágyat vegyünk helyette. Mekkora méretű gyermekágy lenne a tökéletes választás? Jelen blogbejegyzésünkben a 160-as és 200-as ifjúsági ágyakat mutatjuk be.

Babaszobából gyerekszoba – főszerepben az ifjúsági ágy

A gyerekszoba átalakítás során talán a legnagyobb változást az ágy cseréléje jelenti, hiszen most már búcsút mondhatunk a rácsos ágynak, és nagyobb gyerkőcöknek való modellt vásárolhatunk helyette. De vajon mi a jó döntés? Milyen méretre érdemes váltani, amikor már az átalakított 140-es ágy is kicsinek bizonyul? Egyből válasszuk a 200-as ifjúsági ágyat, ami egy átlagos felnőtt heverőnek felel meg, vagy legyen inkább a 160-as ágy, amely a kiságy és a nagy ifjúsági ágy közötti időszakban praktikus, a kisiskolásoknak tökéletes fekvőhelyet biztosítva? Bármelyik méretet is választjuk, egy biztos, gyermekünket mindkét ágyméret esetén biztonságban tudhatjuk, hiszen kezdetben leesésgátlóval kiegészítve megakadályozhatjuk, hogy lepottyanjon az ágyról.

160-as ifjúsági ágy

A 160-as ifjúsági ágyak egyik legnagyobb előnye, hogy kisebb helyen is elférnek. A hely kérdése sokszor gyakori probléma, hiszen általában egy kisebb szobát nevezünk ki gyerekszobának, amivel a kiságy időszakában nincs is semmiféle probléma. Azonban amikor a gyermek kinövi a babaágyat, és ezt egy ifjúsági ágy váltja fel, gyakran helyszűkébe kerülhetünk. A 160-as ifjúsági ágy kisebb mérete okán barátságosabb lehet a gyermek számára, „kuckós” érzetet biztosít, így nem fog félni a túl nagy ágyban.

A Faktumnak kétféle bútorcsaládja is van, mely rendelkezik 160-as ifjúsági ágyakkal, ezek a Makaó, valamint a Mia. Utóbbi esetén 3 féle változat is létezik: Mia fehér 160-as ifjúsági ágy, Mia PopUp 160-as ifjúsági ágy és Mia Sonoma 160-as ifjúsági ágy.

A Faktum 160-as ifjúsági ágyainak jellemzői, hogy kiegészítőként vásárolható hozzájuk ágyneműtartó, így plusz tárolófelülethez juthatunk.

200-as ifjúsági ágy

A 200-as ifjúsági ágyak igaz, hogy nagyobb helyet foglalnak, de tovább használhatók, hiszen a gyerekek gyorsan nőnek, s ezek az ágyak egy felnőtt heverőnek is megfelelnek. Továbbá nagy előnyük, hogy méretükből adódóan jobban elférnek rajta a plüssök és a párnák, melyek valljuk be, igen értékes elemei a gyerekszobának.

A Faktum számos bútorcsaládja rendelkezik 200-as ifjúsági ággyal, ennek köszönhetően mindenki megtalálja a maga számára tökéletes modellt. Ez a típus 90 kg-ig terhelhető, mindemellett kiegészíthető ágyneműtartóval, mely azon kívül, hogy férőhelyet biztosít, vendégágyként is funkcionál, mivel az alja merevített. Egy 190×90-es matraccal az ágy mellé kihúzva, teljes értékű vendégágy lesz belőle.

Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzésünkkel átláthatóbbá tettük az ifjúsági ágyak világát, valamint, hogy megtalálják a számotokra tökéletes bútorelemet!

Ha már kiválasztottátok a megfelelő méretet, keressétek a Faktumot más platformon is!

0