fbpxBerendezési tippek

Amire biztosan szüksége lesz.

Egy babaágy. Ez alap.

A babaágyból kétféle méret és rengeteg funkció közül választhat.

A kisebb, 120 cm-es babaágy olcsóbb, de hamarabb ki is növi a gyermek. A kezdeti takarékoskodás gyorsan újabb kiadások felé tereli a szülőt.

A 140 cm-es babaágy 4-5 éves korig elegendő helyet biztosít az alvásra. Ezek az ágyak átalakíthatók, oldalrácsuk leszerelhető, könnyedén mini-heverőt alakíthatunk ki belőlük. És annyival nem drágábbak, mint a kicsi ágy.

Ha komplexebb berendezésben gondolkodik, fontolja meg a Makaó, Mia vagy Nelli bútorcsalád elemeit. 150 ezer forintból egész komoly kis berendezést kialakíthat.

Ha nagyobb távlatban gondolkodik, megfontolandó egy komolyabb, tinikorban is jól szolgáló modellcsalád elemeivel indítani a gyerekszoba berendezését.

Egy babaágy, falipolc és pelenkázó komód megvásárlásával az első fél-egy évben tökéletesen el tudja látni a gyermeket, több bútorra (tárolóra, helyre) ebben az időben nem nagyon lesz szüksége.

Ez az összeállítás annyira elterjedt, hogy külön kategóriát is teremtett. Ha a boltban mini-szettet kér, az eladók tudni fogják, mire van szüksége.

Gyerekszoba – első lépések 120 ezer forintból

Nincs olyan szülő, aki a gyerekszoba kialakításának tervezgetésekor ne egy elragadóan berendezett, minden igényt kielégítő bababirodalomat álmodna meg. Ez azonban többnyire messze kimerítené a család babaszoba berendezésre tervezett forrásait. Jellemzően kétféle megoldás közül választhatnak: vagy eleve alacsonyabb árfekvésű bútorokat keresnek vagy – felismerve, hogy a gyerek fejlődése során folyamatában merülnek fel az egyre teljesebb szoba iránti igények –  kezdetben csak annyi bútort vesznek meg, amennyi egy újszülött biztonságához, gondozásához elég.

A Faktumnak mindkét útra van megoldása!

150-szoba

Csinos és praktikus gyerekszoba, 250 ezer forintból

Középtávú megoldás, akár iskolakezdésig elegendő bútorösszeállítás. Ha a mini-szetten túli időszakra gondol, gondoljon a keletkező ruhák és időszakos játékok (pl. búvárszemüveg, focilabda, görkorcsolya) tárolásának a lehetőségére. Szükség lesz tehát egy nagyobb, öblösebb állószekrényre. Ekkora keretösszegből jut még két titkos-praktikus polcocskára, amik pont beilleszkednek a komód mögötti, pelenkázó toldalák alatti üresen maradó részbe. Egy idő után a pelenkázólap feleslegessé válik, a kis polcokat pedig bárhová – pl. az addigra átalakított babaágy mellé – elhelyezheti az apró cseprő, mindennapos dolgok tárolására. És akkor még nem is említettük, hogy ekkora keretösszegből már ágyneműtartós babaágyra is futja, a tárolás tehát még kedvezőbben megoldottá válik!

450-szoba

Álomszoba, 450 ezer forintból

Bár az ízlések különböznek, a praktikum, a funkcionalitás ügyében többnyire mindenki egyforma dolgokra gondol. Minden férjen el, sokáig használható legyen. Ha a gyerekszoba kialakítására fél millió körüli összeget tervez, nyugodtan dőljön hátra, kész is van!

Egy minden igényt kielégítő gyerekszobában eleve jut hely a – későbbi – játékoknak, a mindennapos használati tárgyaknak folyamatosan megjelenő dísztárgyaknak, és az előre mindig alábecsült mennyiségű, töménytelen gyerekruhának. Ekkora keretösszegből minden józan alapterületű gyerekszobát változatosan be lehet rendezni. Jut egy második állószekrényre, egy további komódra, egy tágasabb polcra – és ezek beszerzése nem csupán mennyiségi kérdés. Egy komplexen berendezett gyerekszoba berendezését csak 7-8 év múlva kell újra átgondolni, amikor a gyerek már végleg kinövi a kiságyat. Ám a Faktumnak erre az időszakra is van megoldása: közepes és nagyobb heverők, íróasztalok, éjjeliszekrények szintén megtalálhatók a kínálatban.

250-szoba
0